Akkerbouw

Nieuws 839 x bekeken 1 reactie

Spanje moet door droogte veel graan importeren

Washington/Madrid – Spanje moet een forse extra hoeveelheid graan importeren, omdat de opbrengsten in eigen land tegenvallen.

De droogte in het voorjaar is de grote boosdoener. Daar helpt de recente periode van regen niets aan. Dit stellen marktanalisten van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). De regen heeft nu weinig invloed doordat vooral in het zuiden en oosten van Spanje vroeger geoogst wordt en de gewassen dus al verder zijn dan in de rest van Europa.

Het USDA verwacht dat de Spaanse graanimport voor het seizoen 2012/2013 uitkomt op 11 miljoen ton. In een normaal seizoen is dit 9 miljoen ton. Dat zou betekenen dat Spanje bijna een kwart meer graan moet invoeren.

Het Spaanse ministerie van landbouw verwacht dat de tarweopbrengst dit seizoen 22 procent lager ligt dan in het seizoen ervoor. De tarweopbrengst komt daarmee 5,37 miljoen ton lager uit. Ook gerst heeft veel last van de droogte. De opbrengst van dit gewas is dit seizoen volgens het Spaanse ministerie zelfs 28 procent lager dan in het seizoen 2011/2012. Dit staat gelijk aan een afname van 6,04 miljoen ton.

Eén reactie

  • marcel911

    Elk jaar weer hetzelfde in Spanje. Ik denk dat het importeren van graan een steeds grotere business gaat worden, droogte zul je altijd houden in landen zoals Spanje.

    Marcel
    http://www.automotiveimport.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.