Akkerbouw

Nieuws 238 x bekeken

Productschap verwacht schorsing invoerheffing op TRQ-tarwe

Brussel - Het Productschap Akkerbouw verwacht dat de Europese Commissie binnenkort de importheffing op tarwe binnen de TRQ-quota zal schorsen. "Dat is een politiek gebaar", zegt een woordvoerder van het productschap. "Vooral in zuidelijke lidstaten als Spanje en Italië heeft de vleessector het zwaar. De vleesprijzen zijn laag en deze landen moeten veel graan importeren voor de voerproductie."

Binnen de TRQ-quota geldt voor bepaalde hoeveelheden graan een sterk verlaagde invoerheffing. De woordvoerder verwacht dat de Commissie binnenkort gaat voorstellen om de invoerheffing op tarwe binnen de TRQ-quota te verlagen naar 0 euro. "Dat gaat dan om een hoeveelheid van 594.000 ton. Dat is een druppel op een gloeiende plaat en heeft geen effect op de tarweprijs. Die wordt bepaald doordat oogstprognoses steeds worden verlaagd."

Of registreer je om te kunnen reageren.