Akkerbouw

Nieuws 593 x bekeken

Nederland exporteerde evenveel groente en fruit

Zoetermeer – In het eerste kwartaal is 289 miljoen kilo aan verse groente en fruit van Nederlandse boeren en tuinders uitgevoerd, evenveel als een jaar eerder. Dat meldt het Productschap Tuinbouw.

In maart lag de uitvoer wel 5 procent lager dan in 2011. Opvallend is dat de uitvoer naar Duitsland met 9 procent is afgenomen tot 105 miljoen kilo. Er ging minder glasgroente, peen en appel naar Duitsland maar wel iets meer peer en prei.
De export naar het Verenigd Koninkrijk is met 21 procent afgenomen tot 32 miljoen kilo. De Britten kochten minder komkommer, paprika, tomaat, champignon en peer. De Russische markt heeft de Britse markt ingehaald. Rusland kocht 37 miljoen kilo Nederlandse groente en fruit, tegen 24 miljoen kilo een jaar eerder. De Russen kochten veel meer peer maar minder appel en kool.
De export naar Frankrijk is 14 procent gedaald tot 16 miljoen kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.