Akkerbouw

Nieuws 290 x bekeken

Marktbureau verlaagt tarweprognose EU

Parijs - Stratégie Grains verlaagt de graanprognose voor de EU. Het Franse marktbureau gaat er in de laatste prognose van uit dat de EU dit jaar 122,7 miljoen ton zachte tarwe oogst. Dat is 4,2 miljoen ton minder dan in de vorige prognose.

Het is de derde opeenvolgende maand dat Stratégie Grains de oogstverwachting verlaagt. In de eerste prognose ging het bureau nog uit van een oogst van 133 miljoen ton zachte tarwe. Het bureau verklaart de lagere prognose uit de schade door uitwintering in de EU, die veel groter is dan in eerste instantie werd ingeschat. Daarnaast blijft het te droog in grote delen van Oost-Europa.

Het marktbureau verwacht dat de EU dit jaar 400.000 ton gerst méér oogst dan in 2011. Veel uitgewinterde tarwepercelen zijn ingezaaid met gerst of mais.

De totale graanoogst in de EU komt op 278,4 miljoen ton. Dat is ruim 2 procent minder dan vorig jaar van de akkers is gehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.