Akkerbouw

Nieuws 846 x bekeken

Maisprijzen VS dalen door hogere opbrengsten

Washington - De Amerikaanse maisprijzen gaan naar beneden. Dat is de verwachting van Amerikaanse marktanalisten.

Akkerbouwers zaaien in hoog tempo in en maisopbrengsten bereiken daardoor een recordhoogte. Amerikaanse maistelers hebben in één week tijd maar liefst een kwart van hun areaal ingezaaid. De marktanalisten verwachten daarom dat het Amerikaanse ministerie van landbouw de schatting van de maisopbrengst in de VS sterk naar boven zal bijstellen. Dat dit gevolgen heeft voor de prijs, is al te merken aan de termijncontracten voor mais. Die prijzen gingen woensdag wederom naar beneden.

De vorige prognose van het Amerikaanse ministerie in februari van dit jaar ging uit van een opbrengst van omgerekend 1.868 kg per hectare. Marktanalisten verwachten dat het ministerie die prognose voor mei bijstelt naar 1.886 kg per hectare. Dat zou 4 kg meer zijn dan het oude opbrengstrecord van drie jaar geleden.

Het enige wat de maisopbrengst toch nog wat kan drukken, is hevige regenval. De komende week wordt in de zogenoemde Corn Belt van Amerika meer regen voorspeld. Dit geldt voor typische maisstaten zoals bijvoorbeeld Iowa, Illinois, Indiana, Michigan en het oosten van Nebraska en Kansas.

Of registreer je om te kunnen reageren.