Akkerbouw

Nieuws 1237 x bekeken

Lichte stijging uitbreidingsplannen akkerbouwers

Roggel – Na een dip in 2010/2011 stijgt de uitbreidingsambitie bij akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers dit jaar met respectievelijk 2,2 procent en 1,7 procent.

18,9 procent van de akkerbouwers en 18,3 procent van de vollegrondsgroentetelers heeft de intentie het bedrijf uit te breiden of te laten opvolgen.


Dat blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie die marktonderzoekbureau AgriDirect onlangs onder akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers in Nederland heeft uitgevoerd. Hierin werd onder andere gevraagd naar de toekomstverwachtingen en investeringsplannen. De laatste inventarisatieronde vond plaats tussen januari en april 2012.


Het percentage agrariërs, dat aangeeft te willen afbouwen of stoppen is licht gestegen. Zowel bij akkerbouwers als vollegrondsgroentetelers stijgt het percentage beëindigingsplannen met ongeveer een half procent ten opzichte van 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.