Akkerbouw

Nieuws 2213 x bekeken 1 reactie

Ernstige droogte treft Noord-Korea

Seoul - Noord-Korea is getroffen door een uitzonderlijk ernstige droogte. Gevreesd wordt dat de voedselschaarste in het arme communistische land daardoor verergert. Belangrijke rijst- en graanvelden staan er slecht bij, evenals aardappelen en andere gewassen.

De krant Rodong Sinmun maande werknemers en ambtenaren om boeren te gaan helpen de oogsten te redden: "De strijd tegen droogte is een race tegen de klok. Alle waterbronnen moeten worden aangeboord en efficiënt gebruikt."

Internationale voedselhulp aan Noord-Korea is de laatste tijd verminderd. Oorzaak is politieke onenigheid over Noord-Korea's raketlanceringen en bouw van atoombommen. De Verenigde Staten schortten een geplande levering van 240.000 ton voedsel op toen Noord-Korea op 13 april een raket lanceerde.

Eén reactie

  • w1888

    Als de regering niet wil luisteren mooi laten wezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.