Akkerbouw

Nieuws 505 x bekeken laatste update:16 mei 2012

Duitse graanprognose iets hoger na neerslag

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) is na de neerslag van de afgelopen weken wat optimistischer geworden over de komende graanoogst.

De federatie van het coöperatieve landbouwbedrijfsleven voorziet op dit moment een volume van 42,4 miljoen ton. Dat is ruim 1 miljoen ton meer dan de DRV-prognose van vorige maand. Daarmee blijft het oogstpotentieel volgens de organisatie wel nog steeds teleurstellend, want dit ligt duidelijk onder het langjarige gemiddelde.

Ten opzichte van vorig jaar is echter sprake van een lichte verbetering. De tarweoogst komt naar verwachting uit op 22 miljoen ton, inclusief de vanwege de uitwintering gezaaide zomertarwe. Vorig jaar werd in totaal 22,8 miljoen ton tarwe gemaaid. De koolzaadoogstprognose is 4,3 miljoen ton. Dat is iets minder dan de verwachting van vorige maand. Door aantasting met grauwe schimmel moest de afgelopen weken een relatief groot aantal percelen met winterkoolzaad (5 procent van het totaal) worden heringezaaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.