Akkerbouw

Nieuws 303 x bekeken

Duitse aardappelsector mikt op strak geregisseerd primeurseizoen

Berlijn - De Duitse aardappelsector wil het verloop van het zojuist begonnen primeurseizoen goed gecoördineerd in de hand houden om tot augustus een aanvaardbaar prijsniveau te realiseren. Dat vaste voornemen heeft de sector bekendgemaakt in een gemeenschappelijke verklaring van de aardappelhandelsorganisatie DHKV , het Raiffeisenverband (DRV), de Union der Deutschen Kartoffelwirtschaft (Unika) en telersfederatie Bundesvereinigung Erzeugergemeinschaften Kartoffeln.

De oogst in de primeurgebieden Baden, Palts en Nedersaksen is op gang gekomen, maar een Duitsland-wijde verkoop via de reguliere detailhandel start naar schatting niet voor midden juni, geloven de partners. Afgezien daarvan blijft de sector erop hameren dat alleen vroege aardappelen met vaste schillen op de markt worden gebracht. "De goede ervaringen van de afgelopen jaren hebben het laten zien: alleen zo kan aan de kwaliteitseisen van de consument aan binnenlandse aardappelen worden voldaan," zo heet het in de verklaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.