Akkerbouw

Nieuws 1109 x bekeken

Akkerbouw mag ook op gepacht tuinland

Arnhem - Grond die als tuinland is verpacht, mag ook worden gebruikt voor de teelt van akkerbouwgewassen. Dat stelt het Arnhemse pachthof in een geschil waarbij de verpachter de pachtovereenkomst wilde laten ontbinden.

De verpachter stelde dat de vermelding in de pachtovereenkomst dat het gaat om tuinland inhoudt dat er geen akkerbouwgewassen mogen worden geteeld, zoals de pachter had gedaan. Daarover zegt het hof in hoger beroep dat de enkele vermelding van tuinland niet betekent dat daarmee een verbod geldt voor het telen van akkerbouwgewassen. Het hof voegt daar nog aan toe dat zelfs als tuinbouw als gebruiksbestemming zou zijn overeengekomen, het nog de vraag is of die bestemming de teelt van akkerbouwgewassen uitsluit. Dat ligt volgens het hof niet voor de hand omdat het heel gebruikelijk is vruchtwisseling toe te passen om de kwaliteit van de grond te bevorderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.