Akkerbouw

Nieuws 743 x bekeken

USDA voorziet vroege oogst van tarwe en mais in VS

Washington - Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat de tarwe en de mais van de nieuwe oogst snel beschikbaar komen.

Daarom ziet het USDA in de jongste oogstprognose geen reden om de maisvoorraad te verlagen. “De mais en de zomertarwe zijn vroeg gezaaid”, stelt beleidsmedewerker Karis Gutter van het USDA in een toelichting. “Daarom is in augustus al graan van de nieuwe oogst beschikbaar. Bovendien hebben de akkerbouwers meer tarwe en mais gezaaid. De voorraden krimpen daardoor minder snel.”
Analisten hadden een daling van de eindvoorraad mais verwacht. Op de termijnmarkten in Parijs en Chicago stonden de tarwe- en maisprijzen tijdens de handelsdag iets onder druk na de publicatie van het USDA-rapport.

Of registreer je om te kunnen reageren.