Akkerbouw

Nieuws 572 x bekeken 1 reactie

Rusland wil weer import aardappelen uit Egypte

Moskou – Rusland overweegt de grens weer open te stellen voor aardappelen uit Egypte.

Maar dan moet Egypte toestaan dat Rusland inspecties houdt in de hele aardappelketen, schrijft directeur Sergey Dankvert van de Russische voedselautoriteit Rosselkhoznadzor in een brief aan Ibrahim El-Abassi, hoofd van de Plant Quarantine Central Administration in Egypte. ”Wij willen eerst in Egypte fytosanitaire controles uitvoeren op aardappelen bestemd voor de Russische markt.”
Rusland verbood de import van aardappelen uit Egypte op 3 juni 2011. Rosselkhoznadzor stelt dat regelmatig te veel residuen van gewasbeschermingsmiddelen voorkomen op de aardappelen. Eind juni werd het verbod opgeheven maar in september weer ingesteld, omdat opnieuw residuen zijn gevonden.
De Egyptische minister van handel Mahmoud Eissa vindt het importverbod onterecht, meldt het Russische persbureau Ria Novosti. Egypte overweegt handelsbelemmeringen in te voeren voor Russische producten. Egypte koopt veel tarwe in Rusland maar wijkt de laatste maanden vaak uit naar andere leveranciers.

Eén reactie

  • Mels

    Wie stront aan de knikker smeert kan vieze vlerken verwachten,jonge jonge domme domme Egyptenaren,al goed,wij leveren die gecertificeerde en gecontroleerde piepers wel weer voor een appel en een ei.Geen probleem voor onze akkerbouwers.

Of registreer je om te kunnen reageren.