Akkerbouw

Nieuws 755 x bekeken 1 reactie

Oostenrijk en Beieren: sojateelt snel opvoeren

Brussel/München/Wenen – Beieren en Oostenrijk mikken op een snelle uitbouw van de teelt van soja in de oeverlanden van de Donau, om het Europese voereiwittekort te verhelpen.

In Brussel hebben de landbouwministers van de deelstaten Opper-Oostenrijk en Beieren bij de Europese Commissie in Brussel een ’regionale proteïnestrategie’ op tafel gelegd, waarin wordt voorgesteld de zaak systematisch aan te pakken, onder meer door beschikbaarstelling van geld voor onderzoek naar de teelt van hoogkwalitatieve transgeen vrije sojabonen.

Als ook de Oost-Europese Donaulanden erbij worden betrokken is er een potentieel van 10 miljoen hectare voor dit gewas, zeggen de initiatiefnemers. In Oostenrijk wordt al relatief veel soja geteeld en op die expertise kan volgens hen verder worden gebouwd.

Eén reactie

  • B bob

    Letten we op !! Deze landen volgen het juiste beleid en hebben straks een voortvarende Land en Tuinbouw industrie!
    Wij zitten met de facisten van monsanto/bayer/basf/syngenta opgescheept en verkankeren onze eigen markt en als alles naar de klote is gaan alle grenzen daar op slot . Lekker op de EIGEN akkers alleen nog maar heel netjes verbouwen wat de EIGEN bevoking nodig heeft en niet de stront op de akkers spuiten die we produceren voor buitenlandse monden en vervolgens afhankelijk blijven van de internationale voedings speculant

Of registreer je om te kunnen reageren.