Akkerbouw

Nieuws 551 x bekeken 1 reactie

Minder teeltverboden door knolcyperus

Den Haag - In Nederland waren eind vorig jaar 283 teeltverboden van kracht, omdat op die percelen het onkruid knolcyperus is aangetroffen.

Eind 2010 waren nog 332 teeltverboden van kracht, blijkt uit bestuursstukken van het Productschap Akkerbouw. Nu geldt een teeltverbod op 344 hectare. Dat is een afname van 59 hectare ten opzichte van 2010.

Eén reactie

  • Jan Zonderland

    Het is maar goed dat we hier in Ontario niet te maken hebben met teeltverboden als er knolcyperus in het land zit want er zijn hier percelen die vergeven zijn van dat spul. Hier noemt men het yellow nutsedge. Overigens is het wel redelijk te bestrijden/onderdrukken met Frontier of Dual. Hebben beide een score van 8 (op een schaal van 10)

Of registreer je om te kunnen reageren.