Akkerbouw

Nieuws 2162 x bekeken

‘Graanprijzen blijven in 2012 op peil door krapte’

Astana – De organisatie van graanhandelaren in Kazachstan verwacht dat de graanprijzen dit jaar op peil blijven.

De reden is de krappe beschikbaarheid op de wereldmarkt.
Vorig jaar waren productie en verbruik weliswaar in evenwicht, zegt voorzitter Nurlan Tleubayev van de Kazakhstan Grain Association. ”Maar de productie blijft over de jaren heen vrij stabiel, terwijl het verbruik hard groeit. De beschikbaarheid van graan wordt daardoor krapper”, zegt hij in een interview met persbureau Kazinform.
Kazachstan verwacht een halvering van de oogst dit jaar naar maximaal 15 miljoen ton graan. Vorig jaar is bijna 30 miljoen ton geoogst. Kazachstan is een grote leverancier van tarwe aan de wereldmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.