Akkerbouw

Nieuws 692 x bekeken

Britse aardappelprijs omhoog

Londen – De Britse aardappelprijzen zijn in de week voor Pasen met zeven procent omhoog gegaan. De gemiddelde notering van het aardappelschap Potato Council sprong daarmee naar 125,54 pond (152,31 euro) per ton terwijl de spotnotering nu op 99,32 pond (120,50 euro) per ton ligt.

Die prijzen liggen nog wel fors onder het niveau van een jaar geleden. De spotprijs ligt zelfs op de helft van die rond april 2011. Het schap meldt daarbij dat contractpartijen de afgelopen week een relatief groot deel van de handel voor hun rekening namen.
De Potato Council berekent verder dat per 6 april 49.100 hectare was ingepoot. Dat is flink minder dan vorig jaar toen rond deze tijd al 55.100 hectare in de grond zat maar aan de andere kant wel ruim dubbel zo veel als wat er begin 2010 gepoot was. De lage temperatuur heeft een aantal telers er echter van weerhouden een begin te maken met de pootwerkzaamheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.