Akkerbouw

Nieuws 1370 x bekeken 6 reacties

Zeven EU-landen samen in biobrandstof

Berlijn – Zeven Europese landen willen de productie en het gebruik van biobrandstof stimuleren.

Polen, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Slowenië, Tsjechië en Hongarije hebben daarvoor een verklaring ondertekend in Berlijn. Met het project willen de landen zorgen dat ze voldoen aan de EU-eisen voor het gebruik van hernieuwbare brandstoffen.

Laatste reacties

 • pdenh1

  welke grondstoffen worden aangewend voor het maken van biobrandstof?
  In alle geval lijkt het niet dienstig om granen daartoe te gebruiken, gegeven het feit, dat er voor humane en dierlijke behoeften onvoldoende graan in de wereld is. Noch mais, noch rijst, noch enige andere graansoort zou mogen worden aangewend voor andere doeleinden dan voeding.

 • greene22

  eindelijk een keer onderhandeling om daadwerkelijk biobrandstoffen te maken. deden ze dat hier in ierland ook maar. koolzaad oli lijkt my het meest rendabel. het fijt is dat we het al produseeren voor biodiesel. maar het is niet te krijgen. het zou trouwens goodkoper moeten aangeboden dan normale diesel. het is toch van de zotte dat het niet overal verkrijgbaar is op deze dag van de tijd.

 • denker123

  Beste Greene22,Koolzaad is niet rendabel te krijgen om er biodiesel van te maken,de olieopbrengst per ha is veel te laag,daarom is het zo duur en schaars en kan het alleen met subsidie.Trouwens wil de teelt voor biobrandstoffen iets gaan betekenen ,dan moet alle natuurgrond omgezet worden in landbouwgrond. Europa is dit niet van plan die willen zelfs 7% van het bouwland braakleggen Deze landen hebben weer een nutteloze vergadering gehouden ,van de grondstoffen die aan de huidige E.U.eisen voldoen maakt men bijna geen biobrandstof,dit is een druppel op een gloeiende plaat Nu heeft de landbouw al moeite om de wereld te voeden in de toekomst,daar kan geen uitbreiding van biobrandstoffen meer bij.

 • Rengers

  Men houdt heel graag de illusie in stand als zou biobrandstof het afdoende antwoord zijn op het opraken van de olie. Als wereldbevolking hebben we ruim de helft verbruikt in de afgelopen eeuw. Gemiddeld verbruikten we grofweg per jaar wat de aarde in een miljoen jaar vastlegde. Nu we de tweede helft zijn gaan gebruiken ligt het gemiddeld gebruik per jaar drie tot vier jaar hoger. De tweede helft zal voor zo'n 25 tot 30 jaar voldoende zijn.

  In Nederland verbruikt het wegverkeer 35 miljoen liter per dag of zo'n 1.250 tankwagens van 30 ton. Het is ondenkbaar om een dergelijke behoefte via agrarische of bosbouw te dekken. In berichtgeving worden dergelijke kaders zo veel mogelijk gemeden.

 • agratax1

  Bio brandstof de oplossing voor onze energie verslaving. Als of de productie van bio brandstof geen energie kost. Kunstmest onmisbaar voor een top opbrengst aan bio grondstof kost aan productie een vermogen aan energie evenals de verbouw, oogst en productie. Maken we alleen bio brandstof uit afval producten wordt het een ander verhaal, maar het is de vraag of we daar niet meer energie (transport, verzamelen etc.) in moeten stoppen dan er uit komt. Voor mij blijft de vraag is de aarde groot genoeg om voedsel en energie te produceren voor 9 miljard mensen die allemaal op het niveau van de huidige rijken moeten kunnen leven en tevens alle wilde dieren en planten soorten een plaats moet bieden. De politiek beslist de natuur beschikt!!

 • gubbe

  Ben altijd weer onder de indruk van de negatieve Nederlandse commentaren op gebieden, waarin het grote buitenland allang het voortouw heeft genomen. Zoals b.v. de commentaren agratax 1 en denker 123, die zoals in NL gebruikelijk weinig op eigen onderzoek en/of ervaring gestoeld zijn.
  Dacht u nu werkelijk dat die landen dommer zijn dan Nederland ?
  Of geloofd u nog steeds dat NL, de beste van de klas is ?
  U komt er vanzelf wel achter de komende tijd.( hoop ik !)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.