Akkerbouw

Nieuws 1204 x bekeken 2 reacties

Verbio in vergisting van stro

Zorbig – Biobrandstofconcern Verbio is begonnen met de vergisting van stro. Het bedrijf kan 20.000 ton stro per jaar vergisten.

De volgens het bedrijf eerste installatie voor de verwerking van dit nevenproduct tot bio-methaan staat in Zorbig in Saksen-Anhalt. Verbio vergistte tot dusver restproduct van de bio-ethanolproductie. Dit resproduct wordt in de nieuwe installatie aan het fijngemalen stro toegevoegd. De ambitie van Verbio is om de komende 4 jaar de biogasproductiecapaciteit ruim te verdubbelen naar 130 MW. Volgens het concern kan dan ruim 50 procent van de 900 Duitse autotankstations die aardgas aanbieden overschakelen op het gas van Verbio.

Laatste reacties

  • Juulvalmet

    Zijn ze nou helemaal gek geworden!

  • boerjaco

    en er is al stro te kort volgens mij verdienen ze meer aan om het aan nederland te verkopen dan in biovergister

Of registreer je om te kunnen reageren.