Akkerbouw

Nieuws 732 x bekeken 2 reacties

Geen nieuw onderzoek imidacloprid

Den Haag - Het College voor de toelating van Gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) gaat de toelating van imidacloprid niet opnieuw beoordelen.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. SP-Kamerlid Henk van Gerven had hier om gevraagd, na publicaties van twee onderzoeken over de effecten van het middel op bijen. Volgens het Ctgb zijn deze studies, waaruit blijkt dat imidacloprid op individueel niveau negatieve effecten heeft op bijen, maar dat op volkniveau geen verschil is aangetoond, geen aanleiding voor herbeoordeling van neonicotinoïden.

Laatste reacties

  • Mels

    Hier gaat op gereageerd worden.......

  • jan10

    Het stelt mij erg teleur.

Of registreer je om te kunnen reageren.