Akkerbouw

Nieuws 530 x bekeken

Prijsniveau Duitse tafelaardappelen van premiumkwaliteit iets hoger

Hannover – De tafelaardappelprijzen in Nedersaksen tenderen een fractie hoger met aan de bovenkant van de markt 12 euro per 100 kilo voor de premiumkwaliteiten in het vastkokerssegment. Dat noteert de Landbouwkamer Nedersaksen.

Aan de onderkant van de markt blijft het prijsniveau onveranderd 8,50 euro per 100 kilo voor het overwegend vastkokende assortiment.
Volgens de Landbouwkamer is het aanbod nog steeds toereikend, maar er wordt wel relatief veel om kwaliteitsredenen uitgesorteerd. De vooruitzichten op wat langere termijn zijn positief, zeker als ook de export richting Oost-Europa weer op gang komt. ”Bovendien is dit jaar sprake van een aanzienlijk later optredende concurrentie van de primeurs uit de Middellandse-Zeeregio. In Spanje en Engeland zijn percelen met primeurs al ten prooi gevallen aan de strenge vorst,” aldus de visie van Landbouwkamer. Landbouwmarktbureau AMI noteert deze week niettemin iets lager op 9,42 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.