Akkerbouw

Nieuws 826 x bekeken

McCain laat bushokjes naar aardappel ruiken

Londen – In tien bushokjes in het Verenigd Koninkrijk heeft de Britse tak van McCain Foods posters gemaakt met grote 3D-piepers. Wie de knop in de aardappel indrukt, krijgt de geur van gebakken aardappelen uit een oven.

”Mensen houden van die geur”, zegt Emily Pickard van McCain Foods UK. ”Het is een heel warme, geruststellende geur.” Bij de activering van de nep-aardappel warmt deze op en komen bovendien kortingsbonnen te voorschijn voor de forenzen.
De opmerkelijke reclamecampagne brengt het jongste magnetronproduct van het Canadese McCain aan de man: de ’Ready Backed Jackets’: voorgebakken aardappelen die in de magnetron in vijf minuten garen.
Aan de campagne kleven volgens de Engelse marketingexpert professor Ken Wong ook risico’s. Zo kunnen wachtenden in de bushokjes ongewenst worden blootgesteld aan de aardappelgeur. Maar dergelijke klachten heeft McCain nog niet gehad. De campagne kostte 1,7 miljoen euro en duurt slechts twee weken. Of in andere landen ook een dergelijke campagne komt, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.