Akkerbouw

Nieuws 2446 x bekeken

Hoge Raad: alsnog betalen voor aardappelen

Den Haag – De Hoge Raad heeft bepaald dat een handelsonderneming uit Tilburg alsnog moet betalen voor een lading aardappelen. De Franse onderneming Fruitsud, die de aardappels in mei en juni 2004 afleverde in de haven van Antwerpen, krijgt in hoogste instantie gelijk in het handelsconflict tussen de twee ondernemingen.

De toegekende schadevergoeding bedraagt ruim 64.000 euro, vermeerderd met wettelijke rente. De claim is door de rente inmiddels opgelopen tot meer dan 120.000 euro.
De handelstransactie voor de aardappelen werd gesloten toen de consumptieaardappelen nog per schip vanuit Israël onderweg waren naar Antwerpen. Het Tilburgse bedrijf zegt dat de aardappelen te laat werden geleverd. Toen het bedrijf in juni alsnog een kijkje ging nemen bij de aardappelen, bleek er volop rot in te zitten. Bovendien waren de aardappelen van het verkeerde ras, vond de afnemer.
De rechter oordeelt echter dat het Tilburgse bedrijf zich door de transactie verplicht had de producten af te nemen. Het Franse bedrijf meent dat de aardappelen van goede kwaliteit waren, toen ze werden gelost op de kade van Antwerpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.