Akkerbouw

Nieuws 327 x bekeken

Duitse producentenprijzen suiker plus 34 procent

Wiesbaden – De Duitse producentenprijzen van suiker waren in januari 34 procent hoger dan in dezelfde maand van vorig jaar. Dat blijkt uit de berekeningen van het Statistische Bundesamt.

Ten opzichte van december vorig jaar stegen de suikerproducentenprijzen met 4 procent. De statistici stelden in januari al vast dat deze producentenprijzen het hardst gestegen zijn van allemaal. Ook flink gestegen zijn de producentenprijzen van margarine, namelijk met krap 15 procent in vergelijking met januari 2011 en met 2,6 procent in vergelijking met december 2011. Boter werd ten opzichte van deze maand op producentenniveau 2,5 procent duurder, maar leverde in vergelijking met januari 2011 iets in, namelijk 0,2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.