Akkerbouw

Nieuws 1062 x bekeken

CWB verwacht prijsdaling brouwgerst

Winnipeg – De prijzen van brouwgerst staan de komende maanden onder druk. Dat verwacht de Canadian Wheat Board (CWB), de grootste vermarkter van gerst ter wereld. De CWB verwijst naar de grote gerstproductie in Australië en Argentinië dat nu de wereldmarkt opkomt.

Als het areaal zomergerst op het noordelijk halfrond dit voorjaar groeit, zet dat extra druk op de prijs van brouwgerst. Mouters wachten dan zo veel mogelijk met kopen tot de nieuwe oogst er is, stelt de CWB.
De International Grains Council verwacht een groei van het wereldwijde gerstareaal met 8 procent. Vooral de inzaai van zomergerst zal toenemen, verwacht de IGC, omdat veel wintergerst schade heeft opgelopen.
De prijs van brouwgerst in de EU was hoog dit seizoen. Dat kwam omdat door een natte oogst veel gerst niet brouwwaardig was. Daardoor liep de premie op brouwgerst op tot 50 tot 60 euro per ton. Dat is veel hoger dan in andere jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.