Akkerbouw

Nieuws 275 x bekeken

CTGB scoort zware onvoldoende

Wageningen - Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden scoort een onvoldoende bij de klanten.

Dat blijkt uit een klantenonderzoek dat in het najaar van 2011 is gehouden. Vooral de lengte van de toelatingsprocedure is bij de toelatingshouders een doorn in het oog. Op dat punt scoort het CTGB een zware onvoldoende: 3,8 op een schaal van tien. Voor meedenken met de klant krijgt de organisatie een 5,4, voor de snelheid van handelen een 4,5 en voor pro-actief handelen een 4,8. Het CTGB ziet in de beoordeling “veel ruimte voor verbetering.”

Op het gebied van deskundigheid en professionaliteit krijgt de organisatie wel een ruime voldoende met cijfers boven de 7.
Op basis van de beoordeling heeft het CTGB besloten de werkwijze te verbeteren, waarbij ondermeer aan de medewerkers duidelijk wordt gemaakt dat de klant centraal staat. De organisatie wil beter aan de klant uitleggen hoe het staat met de beoordeling van aanvragen. De organisatie wil de planning van de beoordeling van gewasbeschermingsmiddelen beter in de vingers krijgen, waardoor ook meer zicht bestaat op de lengte van de procedures.

Of registreer je om te kunnen reageren.