Akkerbouw

Nieuws 1971 x bekeken 2 reacties

'Duitse telers gaan spaarzaam om met gewasbeschermers'

Dresden - De akkerbouw in Duitsland gaat zeer bewust en spaarzaam om met gewasbeschermingsmiddelen. Dat meent het Julius Kühn-Institut (JKI) na een vijfjarige studie. Bestudeerd werd in die periode de omgang met middelen in heel Duitsland in een reeks teelten, waaronder wintertarwe, wintergerst, koolzaad, kool, peen, uien en asperges.

"Overwegend doelgericht en met mate," zo typeert de landbouwonderzoeksinstelling de manier waarop de middelen worden gebruikt. De ingezette hoeveelheden variëren van jaar tot jaar, maar groei heeft het JKI niet kunnen constateren. Gemiddeld zetten de telers ook aanzienlijk minder in dan op de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven. Zo worden er bij wintertarwe 30 procent minder onkruidbestrijders gebruikt, 42 procent minder schimmelmiddelen en 56 procent minder groeiregelaars.

Laatste reacties

  • SkeereStudent

    Kijk, daar kan de gemiddelde Nederlandse boer nog eens wat van leren, bespaart de boer z'n centjes, krijgt te consument minder giftige stoffen in haar voedsel en kost het zuiveren van oppervlaktewater voor consumptie een stuk minder.

  • Mels

    Kan ik er vanuit gaan dat jij niet als te slim bent????Je denkt toch zeker niet dat Nederlandse akkerbouwers maar wat raak spuiten en strooien????

Of registreer je om te kunnen reageren.