Akkerbouw

Nieuws 1196 x bekeken

Bron van ringrotbesmetting in Flevoland

Den Haag - De ringrotbesmetting van een partij Agria consumptieaardappelen op Goeree-Overflakkee is waarschijnlijk afkomstig van een pootgoedbedrijf in Flevoland. Dat blijkt uit traceringsonderzoek door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Hiervoor zijn monsters genomen bij de leveranciers van het pootgoed. Bij één van deze bedrijven zijn verdachte monsters aangetroffen. Vier andere bedrijven die zusterpartijen geleverd kregen van dit bedrijf zijn ook als verdacht aangewezen.

Het gebruikte pootgoed op Goeree-Overflakkee en bij drie van de vier telers met zusterpartijen was gesneden. De vondst in de Agria’s beschouwt de NVWA als een op zichzelf staande besmetting. De NVWA onderzoekt nog of er een relatie is met een eerdere ringrotvondst in Flevoland.

Of registreer je om te kunnen reageren.