Akkerbouw

Nieuws 446 x bekeken 2 reacties

Bieteninzet in Duitse bio-ethanol groeit 109 procent

Berlijn - De inzet van bieten als grondstof voor de bio-ethanolproductie in Duitsland heeft zich ruimschoots verdubbeld, namelijk met 109 procent.

Dat blijkt uit cijfers van fabrikantenfederatie BDBe over het verloop in de eerste negen maanden van dit jaar.

In totaal werden in die periode 176.00 ton bieten en 271.000 ton voergraan verstookt. De graaninzet daalde in vergelijking met dezelfde periode in 2011 met 4,7 procent. Deze ontwikkeling is volgens het BDBe het gevolg van de gestegen graanprijzen en de goede bietenoogst van 2011. De bio-ethanolproductie steeg met 78.430 ton naar krap 446.500 ton. Dat is een plus van 21 procent. Corr

Laatste reacties

  • Peerke1

    Kijk naar de rietsuiker en daar vinden ze dat heel gewoon. Bovendien als de suikerprijs te laag is laat er dan liever de auto op rijden.

  • denker123

    Schandalig dat ethanol uit de V.S.in Europa gedumpt moet worden. Dit overschot kan in de V.S.gemakkelijk verplicht bijgemengd worden,het is een doodlopende weg ethanol uit mais.De Amerikaanse ethanolsector probeert nu met allerlei leugens de sector overeind te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.