Akkerbouw

Nieuws 3874 x bekeken 1 reactielaatste update:19 nov 2012

Zeer grote aardappelexport in oktober

Den Haag - Met een totaal van ruim 94.000 ton is de Nederlandse aardappelexport in oktober erg omvangrijk geweest, blijkt uit de recente gegevens van het hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel (HAG). Het was 38.600 ton meer dan in september.

Vooral de afzet in Europa zelf (+28.000 ton) en in Afrika (+12.000 ton) groeiden. België bleef binnen de Europese afzet de belangrijkste bestemming met afname van 39.400 ton (+13.500). De groei is in het huidige seizoen met een krappe beschikbaarheid van de aardappelen uiteraard ook groter geweest dan in oktober vorig jaar. Destijds gingen er bijna 57.000 ton de grens over. Het was nu 66 procent meer. Gerekend over de eerste vier maanden van het exportseizoen heeft Nederland bijna 259.000 ton aardappelen uitgevoerd. Dat is ten opzichte van dezelfde periode van seizoen 2011/12 ruim 29 procent meer. Het is ook meer dan in de vijf seizoenen daarvoor.

Eén reactie

  • jan van den broek

    Hopelijk worden onze aardappel producenten ,betaald als fairtrade producenten.Het verschil met wat de producent ontvangt ,en U of ik moet betalen,bij de groot grutters is toch wel groot.
    Wie kan mij de opgebouwde prijs van poten, tot consumeren uitleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.