Akkerbouw

Nieuws 1878 x bekeken

Suikerbietenoogst in eindfase

Dinteloord - Nog 11 procent van het bietenareaal was afgelopen nog niet gerooid, meldt Suiker Unie. Er waren wel behoorlijke regionale verschillen.

In enkele regio’s, zoals het noorden van Noord- Holland, Schouwen- Duiveland en het West Brabantse zandgebied, was maandag nog meer dan 20 procent te rooien. Afgelopen week is volop gerooid. De Agrarische dienst van Suiker Unie verwacht dan ook dat na dit weekend vrijwel alle bieten gerooid zullen zijn.

De winter komt inmiddels ook dichterbij. Temperaturen komen ’s nachts onder het vriespunt. Suiker Unie adviseert daarom extra aandacht te gegeven aan de bewaring van de bieten. Dat wil zeggen tijdig afdekken en de temperatuur in de gaten houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.