Akkerbouw

Nieuws 974 x bekeken

Stoppeltarweteelt in opmars in Duitse akkerbouw

Hamburg - Een consequente, optimale vruchtwisseling in de Duitse wintergewassenteelt is kennelijk op de terugtocht. Dat signaleert agromarktonderzoeksbedrijf Kleffmann aan de hand van de uitkomsten van een enquête onder 3.600 akkerbouwers.

In het afgelopen jaar werd door 37 procent van de ondervraagden zg. stoppeltarwe geteeld, ofwel tarwe direct na de tarwe van het voorafgaande jaar. Motief voor deze in principe teelttechnisch ongunstige aanpak is de hoge tarweprijs. Als er wel wordt gewisseld is wintergerst de favoriet (43 procent), gevolgd door winterkoolzaad (38 procent). Beter geschikte gewassen als zomergerst en erwten zijn ook op de terugtocht.

Wintertarwe, -gerst en -koolzaad hebben de afgelopen vier jaar telkens rond de 70 procent van het Duitse akkerbouwareaal in beslag genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.