Akkerbouw

Nieuws 7619 x bekeken 2 reactieslaatste update:3 nov 2012

Ringrotverdenking in Zuidwest-Nederland

Wieringerwerf - Een akkerbouwbedrijf in het zuidwesten van Nederland wordt verdacht besmet te zijn met ringrot. Volgens bacterioloog Jaap Janse van keuringsdienst NAK zou het kunnen gaan om een zware besmetting in het ras Melody.

Janse meldde de vondst op een bijeenkomst voor pootgoedtelers woensdag in Wieringerwerf. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt nu of de verdachte partij Melody-aardappelen werkelijk is besmet en hoe die in relatie staat tot andere partijen. Het zou de eerste ringrotvondst in aardappelen van oogst 2012 zijn.
Bij eerdere gevallen van ringrotbesmetting op vooral Goeree-Overflakkee ging het om het ras Melody.

Laatste reacties

  • Gerard14

    Laten we het eens over de praktische schade hebben van ringrot. Deze bacterie zwerft al tientallen jaren over de wereld en door Europa. Wijkt de (vervolg)schade dan zoveel af van de schade die andere bacteriën veroorzaken?

    Voor ring- en bruinrot bestaan Europese regels, waarom voor deze bacterieziektes wel en voor andere niet? Is het wel terecht dat deze regels opgesteld zijn? Mijn indruk is dat de schade hiervan beter te overzien is dan van andere bacterieziekten. Bewaarrot is al jaren een toenemend probleem en ik heb stellig de indruk dat dit NIET wordt veroorzaakt door ring- of bruinrot.

  • leendejo

    Koop nooit meer pootaardappelen van Goeree-Overflakee

Of registreer je om te kunnen reageren.