Akkerbouw

Nieuws 1265 x bekeken

Hogere omzet voor Limagrain

Parijs – Het Franse internationale zaad- en granenbedrijf Limagrain heeft over het boekjaar tot 1 juli 1.784 miljoen omzet gedraaid, dat is 15 procent meer dan een jaar eerder.

De nettowinst kwam met 88 miljoen vier miljoen lager uit, maar dat komt door een eenmalige last van 30 miljoen wegens acquisities in China.

De coöperatie Limagrain, die 3.500 leden in de Auvergne telt, is naar eigen zeggen het vierde zaadbedrijf ter wereld dankzij de holding Vilmorin & Co. Die divisie leverde ook 724 miljoen van de omzet op. Verder waren de activiteiten op het gebied van groentezaden en tuinproducten goed voor 608 miljoen. Daarnaast is Limagrain in Frankrijk zelf het derde brood- en patisseriebedrijf met het merk Jacquet Brossard. Wereldwijd biedt de onderneming werk aan 7.800 mensen.

Bestuursvoorzitter Jean-Yves Foucault: ''Het evenwicht tussen de plaatselijke activiteiten van onze coöperatie en die op internationaal gebied is belangrijk. Dat evenwicht weerspiegelt zich in een dynamische visie voor de groep op haar grondgebied, zowel in Auvergne als in heel Frankrijk. Onze groep gaat drie nieuwe laboratoria voor biotechnologie in Frankrijk opzetten, waarmee we onze wil onderstrepen om de wetenschappelijke expertise in Frankrijk zelf te versterken.'' Limagrain meldt daarbij dat het in het afgelopen boekjaar weer 165 miljoen heeft besteed aan onderzoek en ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.