Akkerbouw

Nieuws 13108 x bekeken 1 reactie

Aardappelen rooien in de Engelse Alpen

Ross - Akkerbouwer René Cobussen is onderweg met een dieplader en aardappelrooier om de Engelsen onder zware omstandigheden te helpen met rooien.

Vandaag kwam hij met zijn rooier van de boot af. Vanmiddag was hij in het plaatsje Ross, op 30 kilometer afstand van de plek waar hij moet gaan rooien.

"Wat me opvalt, is dat het gebied niet extreem nat oogt. Het land ligt er redelijk netjes bij", vertelt hij. "Het landschap zou alleen wat vlakker mogen. Ik had net zo goed naar de Zwitserse Alpen kunnen gaan. Als dat zo blijft, gaat dat nog tegenvallen." Cobussen heeft intussen al gemerkt dat de situatie penibel is. De boer heeft al meerdere keren gebeld waar hij toch blijft...

Hulp bij rooien

Zelf hulp nodig bij het rooien? Of ben je klaar en heb je de rooier werkeloos binnen staan en heb je tijd een collega te helpen? Meld dat in deze topic op Boerderij Connect!

Eén reactie

  • shovel-joopie

    Dit is echt niet de eige rooier die naar Engeland is vervoerd, uit de rego west brabant ijn er ook 4 vertrokken vanaf het eiland Tholen ijn tevens 4 rooiers naar Frankrijk gebracht om te hlpen bij het oogsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.