Akkerbouw

Nieuws 6544 x bekeken 3 reacties

6.000 hectare Franse aardappelen vernield door overstromingen

Calais - Zeker duizend hectare Franse aardappelen is vernield door de grote overstromingen in Nord-Pas de Calais, de regio langs de Belgische grens waar de meeste aardappelen worden geteeld.

Daarnaast is nog eens vijfduizend hectare zo goed als zeker niet meer te rooien, vreest de regionale boerenbond FDSEA na een bezoek aan de getroffen gebieden. Verder is 150 hectare lijnzaad verloren gegaan maar ook dat kan uiteindelijk oplopen tot zo'n 400 hectare. Minister Stéphane le Foll van landbouw heeft zijn ambtenaren inmiddels opdracht gegeven de situatie te inventariseren. Het ministerie kan dan later beslissen of de akkerbouwers in aanmerking komen voor een schadevergoeding uit het rampenfonds voor de landbouw.

Laatste reacties

 • gertjansmit1

  hebben ze daar geen brede weersverzekering?

 • Gerard14

  Mooi he, zo'n rampenfonds,doen ze in België volgens mij ook zo. Daar hebben we in Nederland de Brede Weersverzekering voor gekregen. Duur, ondanks de enorme subsidie die erop zit en als het mis gaat, dan lopen we in Nederland het risico dat de potjes leeg zijn. De verzekeringsmaatschappijen zijn er goed mee, de overheid inmiddels ook, want die verhoogt de assurantiebelasting gewoon met 12% naar 21% over de bruto premie. Mooi land leven we toch, lang leve een Europa met gelijke regels en gelijke kansen!!!

  Schande!!!

 • schoenmakers1

  is normaal, in nederland hebben ze het geld nodig voor onzinninge dingen zoals goede landbouwgrond vernietigen en het natuur maken, hebben we al veel last van, eten of geeten worden!!

Of registreer je om te kunnen reageren.