Akkerbouw

Nieuws 742 x bekeken

Stratégie Grains: weer minder mais in EU

Parijs - De maisoogst in de Europese Unie komt dit jaar volgens de laatste prognose van het Franse marktbureau Stratégie Grains uit op 52,8 miljoen ton. Dat is 0,9 miljoen ton minder dan de laatste prognose. Het is daarnaast eenvijfde minder dan in 2011.

De Fransen verwachten daarmee fors minder maisopbrengsten dan Coceral (56 miljoen ton), USDA (55,6 miljoen ton) en International Grains Council (55 miljoen ton).

Volgens Stratégie Grains is de schade aan mais in de zuidoostelijke lidstaten door droogte en hitte groter dan verwacht. Zeker in Roemenië zijn forse problemen.

Het Franse marktbureau heeft ook zijn verwachting voor de Europese opbrengst van zachte tarwe naar beneden bijgesteld, met 0,7 miljoen ton naar 123 miljoen ton. Dat kwam vooral door tegenvallende resultaten in Groot-Brittannië.

Of registreer je om te kunnen reageren.