Akkerbouw

Nieuws 1330 x bekeken laatste update:4 okt 2012

Noodweer Murcia treft 11.00 hectare akkerbouw

Murcia - In Murcia is zeker 11.000 hectare vollegrondsteelt getroffen door de zware neerslag. De voorlopige schade in de Spaanse akkerbouw wordt geschat op 120 miljoen euro.

Dat bedrag zal waarschijnlijk nog oplopen, melden lokale bronnen. Naar schatting is 11.000 hectare landbouwgrond getroffen. Eerder werden schattingen gemaakt van 4.000 à 5.000 hectare. Behalve oogsten die volledig verloren zijn gegaan, is er ook veel schade aan wegen en de lokale water- en elektriciteitsvoorzieningen.
De lokale overheid heeft de noodtoestand uitgeroepen en aanspraak gemaakt op staatssteun. Inmiddels wordt met man en macht gewerkt aan herstel. Met name het gebied rondom Lorca, waar ook veel ijsbergsla en broccoli wordt geteeld, is zwaar getroffen.
De getroffen gebieden zijn moeilijk begaanbaar vanwege de hevige regenval. Omdat veel lokale wegen zijn weggespoeld, resteert vaak niet veel meer dan modderige paden.
In Lorca kwam volgens overheidsinformatie 140,7 liter water per vierkante meter naar beneden. In Puerto Lumbreras, een bergachtig gebied, werd zelfs een recordhoeveelheid van 212,4 liter per vierkante meter gemeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.