Akkerbouw

Nieuws 1240 x bekeken 1 reactie

Gewasverzekering kost VS 15 miljard dollar

Washington – De Amerikaanse overheid is in 2012 mogelijk een recordbedrag van 15 miljard dollar (11 miljard euro) kwijt aan subsidies op gewasverzekeringen. Het bedrag ligt ruim twee keer zo hoog als in eerdere jaren. Dat schrijft persbureau Agra Europe.

Het bedrag ligt zo hoog vanwege de droogte en hitte die met name de maisoogst in het Midwesten van de VS ernstige schade hebben toegebracht. Volgens de huidige landbouwwetgeving of 'Farm Bill' vergoedt de Amerikaanse overheid meer dan 60 procent van de premie die boeren betalen.

De hoge kosten spelen mogelijk een rol als onderhandelingen over een nieuwe Farm Bill in november weer verder gaan. In voorstellen van landbouwcommissies de Senaat en het Huis van Afgevaardigden maken directe betalingen goeddeels plaats voor meer steun bij lage prijzen en gewasschade.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.