Akkerbouw

Nieuws 906 x bekeken

Avebe: zetmeelgehalte piepers ruim 20 procent

Veendam - Het zetmeelgehalte van de bij Avebe aangevoerde zetmeelaardappelen bedraagt ruimt 20 procent. Dat is 0,5 procent meer dan het meerjarig gemiddelde. Dat meldde de coöperatie donderdag. De opbrengsten zijn daarentegen zeer wisselend.

De verwerking van de zetmeelaardappelen ligt volgens Avebe op schema. De afgelopen weken zijn de aardappelen voor directe levering gerooid. De kwaliteit van die aardappelen is volgens Avebe goed. Ongeveer twee derde van de aangevoerde vrachten is premiewaardig. Dat is aanzienlijk meer dan in 2011. Toen kwam door overvloedige neerslag in verschillende partijen rot voor. Het tarrapercentage ligt overigens 1 procent lager dan een jaar eerder. Het gemiddelde is 6,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.