Akkerbouw

Nieuws 1990 x bekeken 3 reacties

'Aardappelteelt blijft onaantrekkelijk voor Duitse akkerbouwers'

Berlijn - De aardappelteelt in Duitsland zal wegens gebrek aan attractiviteit ook komend jaar verder terrein verliezen. Dat voorspelt de vakcommissie aardappelen van het Deutsche Bauernverband (DBV). ”Nog steeds is de prijs die de aardappelen opleveren geen acceptabele beloning voor het vele werk van de telers,” meent commissietopman Martin Umhau tegen de achtergrond van de bijna afgeronde oogst van dit seizoen.

Umhau: ”De consument hoeft nog maar 3 minuten te werken voor een kilo aardappelen. Veertig jaar geleden was dat nog dubbel zo lang.
Afgelopen seizoen was het Duitse aardappelareaal 8 procent kleiner dan vorig jaar. De klappen vielen voornamelijk bij de fabrieksaardappelen, maar dat neemt niet weg dat ook de tafel- en verwerkingsaardapopeltelers voor te lage prijzen in de weer zijn, aldus Umhau.

Laatste reacties

 • Mels

  Moeten we daar maar heen als Nederlandse aardappelspecialisten,mooi pootgoed telen,als het land wat minder schaars is als hier zie ik mogelijkheden,enige nadeel is dat ik dan Duits moet vloeken en das nochmal verdammt schwierig...

 • mtsvaniwaarden

  Vloeken? Heb je niet het vermogen om jezelf op een normale manier uit te drukken?? Kleine woordenschat??
  Wat heeft vloeken trouwens te maken met de pootgoedteelt??

  Rare reactie Mels!

 • martensDLD

  Blijf Maar in Niederlande,wie Zijn hier al Met Genörgel Holländers!

Of registreer je om te kunnen reageren.