Akkerbouw

Nieuws 317 x bekeken

Tereos ziet resultaten sterk toenemen

Lille – Het Franse suiker-, granen- en ethanolbedrijf Tereos heeft de nettowinst afgelopen boekjaar – tot 30 september – met 57 procent zien toenemen naar 237 miljoen.

De omzet kwam een kwart hoger uit op 4,4 miljard. Tereos kon daarmee 85 miljoen uitkeren aan de aangesloten boeren.

Topman Philippe Duval spreekt van ’buitengewoon goede resultaten in het licht van hogere prijzen voor suiker, ethanol en granen.’

Tereos onderstreept daarbij vooral het uitstekende suikerseizoen in Europa met een recordopbrengst van 15 ton per hectare in Frankrijk zelf. Het bedrijf heeft in het boekjaar 1,6 miljoen ton suiker kunnen verkopen. Daarnaast gaat het echter ook prima met de verwerkingsactiviteiten, waarbij Tereos nu ook aardappelen als grondstof is gaan gebruiken.

Het Franse bedrijf investeert fors in haar suikeractiviteiten om het kostenverschil tussen biet- en rietsuiker verder te verminderen. ’’In dat kader is behoud van de quota’s tot 2020 in Europa onmisbaar,” stelt bestuursvoorzitter Thierry Lecomte daarbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.