Akkerbouw

Nieuws 306 x bekeken

Duitse tafelaardappelmarkt trekt iets aan

Hannover - De vraag op de Duitse markt voor tafelaardappelen trekt wat aan.

Dat rapporteert de Landbouwkamer Nedersaksen, die vooralsnog echter vasthoudt aan een notering van 8,50 euro tot 11 euro per 100 kilo voor overwegend vastkokende en vastkokende rassen. Aardappelinfo van het Nederlandse Productschap Akkerbouw signaleert in Duitsland aan de bovenkant van de markt 11,50 euro per 100 kilo.

Landbouwmarktbureau AMI heeft zijn notering voor deze tweede week van het jaar iets naar boven bijgesteld en komt nu op 9,29 euro per 100 kilo. Er is nog steeds voldoende aanbod, maar de grootste spanning is eraf, aldus de waarnemers. Op de Duitse fritesaardappelmarkt ziet Aardappelinfo prijzen van 5 euro tot 5,50 euro met aan de bovenkant van de markt 6 euro. Los daarvan zijn er volgens de informatie van het productschap buitengewoon veel aardappels afgezet met als stempel tweede soort of voor de verwerking tot biogas of zetmeel.

”Volgens verschillende insiders gaat het nu al om 500.000 ton, niet alleen afkomstig uit Duitsland, maar ook uit Nederland en in mindere mate België.” Ook de Landbouwkamer Nedersaksen stelt vast dat er veel aardappelen moeten worden uitgesorteerd. Het zachte winterweer is niet bevorderlijk voor de opslagstabiliteit en de vroege rassen beginnen vaak uit te lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.