Akkerbouw

Nieuws 186 x bekeken

Australië lijkt af te stevenen op recordoogst tarwe

Canberra – Graanbedrijf CBH verwacht een record van 14,9 miljoen ton tarwe te collecteren in de staat Western-Australia.

Dat is de grootste hoeveelheid in acht jaar. De autoriteiten in de staat South-Australia verwachten een bovengemiddelde tarweoogst. Het is een aanwijzing dat Australië een record aan tarwe heeft geoogst.

Het overheidsbureau Abares voorspelde in december een recordoogst van 28,3 miljoen ton tarwe in Australië. Er zou 21,6 miljoen ton tarwe beschikbaar zijn voor export. Analisten vonden de prognose te hoog, omdat de staat New South Wales verwachtte dat de oogst daar 1 miljoen ton lager zou uitvallen dan Abares voorspelde. Maar nu Western-Australia en South-Australia goed hebben geoogst, denken analisten dat Abares gelijk krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.