Akkerbouw

Nieuws 224 x bekeken

Rusland wil productie graan en suiker vergroten

Moskou – Rusland wil de productie van onder andere graan en suiker vergroten. Minister van Landbouw Elena Skrynnik heeft daarvoor een plan gepresenteerd, meldt het productschap Akkerbouw in de Nieuwsbrief Granen.

”Door forse investeringen in de agrarische sector moet onder andere de graanproductie omhoog tot 125 miljoen ton in 2020 waardoor er jaarlijks 41,5 miljoen ton beschikbaar zal zijn voor export.”
De maatregelen bestaan onder andere uit directe betalingen aan de akkerbouwers en het verstrekken van leningen tegen een lage rente. Rusland oogst dit jaar ongeveer 90 miljoen ton graan.

De Russische overheid heeft eerder plannen gemaakt voor het verhogen van de agrarische productie. Bij tarwe heeft dat geleid tot een grotere productie. Rond de eeuwwisseling oogstte Rusland jaarlijks zo’n 30 miljoen ton tarwe. De laatste jaren is dat verdubbeld naar zo’n 60 miljoen ton. Vorig jaar is slechts 42 miljoen ton tarwe geoogst vanwege droogte.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.