Akkerbouw

Nieuws 204 x bekeken

Rusland bouwt nieuwe graanterminal aan de Zwarte Zee

St. Petersburg – United Grain Co., de Russische staatshandelmaatschappij voor graan, gaat in samenwerking met het Russische ministerie van transport en de provinciale overheid van Krasnodar een graanterminal bouwen in de haven van Taman, aan de Zwarte Zee.

De terminal moet per jaar 6 miljoen ton graan kunnen verwerken. Dat meldt de site Black Sea News. Volgens woordvoerder Viktor Krupenin van United Grain moet de terminal in 2017 in gebruik komen.

De bouw van de nieuwe terminal zorgt voor verbetering van de infrastructuur die de Russische graanexport aanzienlijk kan stimuleren. Er zijn maar enkele havens die schepen terecht kunnen met laadcapaciteit van 25.000 ton en meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.