Akkerbouw

Nieuws 179 x bekeken

Ruim 11 procent pootgoed in klasse verlaagd in nacontrole

Emmeloord – De keuringsdienst NAK heeft tot nu toe in de nacontrole 11,8 procent van de pootgoedmonsters in klasse verlaagd. Dat is iets hoger dan vorig jaar toen het verlagingspercentage onder de 10 procent lag. In 2009 lag het verlagingspercentage half september hoger op ongeveer 14 procent en in 2008 was dat ongeveer 20 procent.

Volgens de NAK loopt het nacontrole-seizoen nog steeds twee weken voor ten opzichte van vorig jaar. ”De voortgang is te vergelijken met 2009. De bemonstering van het pootgoed voor de onderzoeken op bruinrot/ringrot en virus verloopt voorspoedig en is in een aantal districten voor 70 procent afgerond. In Groningen en Noord-Holland heeft de regenval voor vertraging van het rooien gezorgd en ligt de bemonstering op 30 procent.”

Of registreer je om te kunnen reageren.