Akkerbouw

Nieuws 161 x bekeken

'Kans op kwaliteitsverlies Duitse aardappeloogst groeit'

Berlijn - Voor hoogkwalitatieve aardappels uit de opslag zijn voor de komende wintermaanden de marktvooruitzichten beter dan dit jaar.

Die prognose geeft het aardappelcomité van het Deutsche Raiffeisenverband (DRV). De verbeterde marktvooruitzichten hangen volgens de organisatie samen met de groeiende waarschijnlijkheid dat het huidige wisselvallige weersverloop negatief zal uitpakken voor de kwaliteit. Wie straks desondanks de juiste kwaliteit op de plank heeft is goed af, gelooft het Raiffeisenverband.

Een concrete uitspraak over de omvang van de hoofdoogst kan de bond – federatie van het coöperatieve landbouwbedrijfsleven – om redenen van het weersverloop nog niet doen. ”De oogst wordt wel groter dan vorig jaar, maar eerste schattingen vallen momenteel door het aanhoudend wisselende weer terughoudend uit,” aldus de experts van het DRV.

Of registreer je om te kunnen reageren.