Akkerbouw

Nieuws 321 x bekeken

Hak onthult ontwerp makkelijker te openen deksel

Giessen – Groentefabrikant HAK onthult vandaag in Giessen het definitieve ontwerp van het HAK-deksel dat makkelijker open is te draaien.

De pot is in twee tellen open en ook goed weer af te sluiten. Aan het einde van het jaar volgt de grote marktintroductie van het deksel in Nederland op één van de belangrijkste producten uit het HAK-assortiment: appelmoes. De introductie in België volgt naar verwachting nog voor maart 2012.

Het ontwerp bestaat uit twee delen: een ring en een panel die los van elkaar kunnen bewegen. Daarmee wordt de kracht die nodig is om het open te draaien in tweeën gedeeld, waardoor de glazen pot twee keer zo makkelijk kan worden geopend.

”De grootste uitdaging van het ontwerp was om ervoor te zorgen dat het nieuwe deksel onder vergelijkbare condities als het huidige deksel kan worden geproduceerd”, meldt Hak. Het bedrijf spreekt van een verpakkingsinnovatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.