Akkerbouw

Nieuws 259 x bekeken

Duikvlucht Deense wintertarwe door te natte grond

Kopenhagen – Het Deense wintertarweareaal voor de oogst in 2012 maakt naar verwachting een forse duikeling door aanhoudend slechte zaaiomstandigheden wegens de grote hoeveelheden neerslag. Volgens boerenbondsorgaan Landbrugsavisen is tot dusver nog maar 20 procent van het beoogde areaal ingezaaid en zijn ook de vooruitzichten niet gunstig.

Bovendien wordt het voor de meeste telers langzaam maar zeker te laat om nog voor wintertarwe te kunnen kiezen. Voor de afgelopen oogst werd 726.000 hectare tarwe ingezaaid. Die oppervlakte kan bij lange niet meer worden gehaald, geloven de waarnemers.

De bedrijfsconsulenten adviseren om of rogge of triticale in te zaaien of in het voorjaar in te zetten op zomergerst, vooral als het gewas niet voor de eigen voer wordt gebruikt maar moet worden vermarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.