Akkerbouw

Nieuws 212 x bekeken

Britse pachtboeren in problemen

Birmingham – Britse pachtboeren in de melkveehouderij zitten in steeds grotere problemen door een gebrek aan investeringen door de grondeigenaren.Die problemen zijn nog eens extra actueel omdat op veel boerderijen mestopslag moet worden gebouwd om te voldoen aan de strengere mestregels. Dat is vaak een kostbare zaak waardoor er nog minder geld is voor andere vernieuwingen.

’’Veel melkveehouders moeten maar zien rond te komen met verouderde spullen of geven het gewoon op,” zegt directeur George Dunn van de organisatie van pachtboeren Tenant Farmers Association.

Volgens Dunn zijn door minstens een generatie landeigenaren nauwelijks investeringen gedaan in de melkveehouderij. In de laatste vijf jaar zijn alles bij elkaar 6.000 Britse melkveehouders gestopt waaronder relatief veel pachters. ’’Die trend lijkt de komende tijd alleen maar door te gaan,” denkt Dunn.Of registreer je om te kunnen reageren.